آنچه که نیاز است درباره ساختار انواع بتن که در صنعت ساختمان مورد استفاده می باشد بدانید این است که در اجرای سازه بتنی تراکم کامل بتن و جایگزین مناسب برای آن بسیار مهم و ضروری می باشد. یکی از بتن هایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده می باشد بتن خود تراکم و مزیت بتن خود تراکم است که می خواهیم در این مقاله بیشتر درباره آن با شما صحبت کنیم.
به طور کلی باید بگوییم که متراکم نمودن بتن با استفاده از روش های معمولی انجام می شود. یعنی با استفاده از ویبراتورها مشکلات متعددی از جمله جداشدگی دانه ها، شن نما شدن بعضی نقاط را به همراه دارد.
پس، با این حساب باید عنوان کنیم که استفاده از ویبراتور برای متراکم کردن بتن می تواند مشکلات زیادی را با خود به همراه داشته باشد.
از جمله مشکلاتی که با استفاده از ویبراتور برای متراکم کردن بتن به وجود می آید به شرح زیر می باشند.
متوجه شدیم که بتن خود تراکم چیست؟ و اینکه برای متراکم کردن بتن به وسیله ویبراتور چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید.
حال می خواهیم شما را با مزیت های بتن خود تراکم یکی از انواع بتن هایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده می باشد آشنا کنیم.
از مزیت های بتن خود تراکم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
همه بتن هایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده می باشند خود از مواد مشخصی تشکیل شده اند که بتن خود تراکم هم از این قاعده مستثنا نمی باشد.
در این بخش می خواهیم مواد تشکیل دهنده بتن خود تراکم را به شما معرفی کرده و درباره هر یک از آن ها نیز به اختصار توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
اولین مواد تشکیل دهنده بتن خود تراکم، سنگدانه می باشد که خود این مواد به دو دسته ماسه و شن تقسیم بندی شده است.
ماسه ها دارای دو نوع شکسته و یا گرد را می توان به صورت سیلیسی و یا آهکی مورد استفاده قرار داد.
ذرات ریزی که در ماسه ها وجود دارند می توانند بر خواص روانی بتن خود تراکم تاثیر زیادی بگذارند و باعث تولید بتن یکنواخت که رطوبت آن باید دقیق کنترل شود می شوند.
اما، درباره شن هایی که در سنگدانه بتن خود تراکم وجود دارند باید بگوییم که، تمامی انواع درشت دانه در این نوع بتن به کار می رود، ولی حداکثر اندازه معمولی دانه ها ۱۶ تا ۲۰ میلیمتر می باشد.
سیمان که دومین مواد تشکیل دهنده بتن خود تراکم می باشد سیمان های استاندارد هستند. دقت داشته باشید که انتخاب نوع سیمان بسته به پارامترهای مورد انتظار بتن مثل مقاومت، دوام و … می باشد.
درباره سومین مواد تشکیل دهنده بتن خود تراکم که از مصالح بسیار ریز غیر آلی می باشند و از آن ها برای بهبود کارایی، حرارت هیدراتاسیون و عملکرد بهتر بتن در دراز مدت استفاده می شود مواد مضاعف هستند که به سه دسته زیر تقسیم شده اند.
پودر سنگ در حقیقت ذرات بسیار ریز سنگ آهک، اولویت و یا گرانیت است که از آن به منظور افزایش مواد پودری استفاده می شود.
ماده ای است که از سوختن زغال سنگ حاصل می شود و دارای خصوصیات پوزولانی است که در بهبود خواص بتن خیلی موثر می باشد.
میکرو سیلیس
استفاده از این ماده در بتن خود تراکم باعث سیالیت بالای بتن شده و باعث می شود تا دوام بتن افزایش پیدا کند در ضمن نقش بسیار مهمی هم در چسبندگی و پدکنندگی بتن با عملکرد بالا دارد.
از دیگر مواد تشکیل دهنده بتن خود تراکم، مواد افزودنی می باشند که از این مواد به منظور ایجاد و بهبود خواص مشخصی در بتن تازه یا سخت شده در حین ساخت بتن استفاده می شود.
در واقع استفاده از مواد افزودنی برای تولید بتن خود تراکم برای ایجاد کارایی مناسب بسیار ضروری می باشد.
آخرین مورد از مواد تشکیل دهند برای ساخت بتن خود تراکم هم آب مخلوط می باشد که از آن مطابق با استانداردهای بتن های معمولی استفاده می شود.
این بتن که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده می باشد علاوه بر مزیت هایی که در پاراگراف های قبلی به آن ها اشاره کرده ایم دارای یک سری خصوصیات ویژه هم می باشد که عبارتند از:
در نهایت
در صنعت ساختمان سازی از مصالح ساختمانی زیادی استفاده می شود که یکی از آن ها بتن می باشد. خود بتن دارای انواع مختلف با مزیت ها و مواد تشکیل دهنده متفاوت می باشند که یکی از آن ها بتن خود تراکم است.
در کلینیک بتن سعی کرده ایم تا شما را با این نوع از انواع بتن، مزیت ها، مواد تشکیل دهنده آن آشنا کنیم تا بهتر بتوانید در صنعت ساختمان سازی که دارید بهترین و با کیفیت ترین مصالح را استفاده کنید.