اگر مقالات قبلی ما را دنبال کرده باشید به خوبی می دانید که واتراستاپ چیست؟ چه کاربردها و مزیت هایی دارد. در این مقاله بیشتر قصدمان این است که بگوییم نقش واتر استاپ در سازههای بتنی چه می باشد؟!
به طور کلی باید بگوییم که آنچه که در سازه های بتنی، سازه را در مقابل آب و سایر سیالات محافظت می کند همین Waterstop می باشد.
Waterstop در واقع محصولی است که از آن به منظور آب بندی درزهای اجرایی در سازه های بتنی استفاده می شوند.
سازه های بتنی در یک بازده زمانی طولانی اجرا می شوند و بتن ریزی در مراحل متعددی صورت می گیرد.
به همین خاطر در هر توقف عملیات بتن ریزی که باعث سفت شدن بتن می شود این درزها را نیز ایجاد می کند. بنابراین، اگر سازه ها و قطعات بتنی در معرض فشار باشند مایع از درزها عبور خواهد کرد. پس برای جلوگیری از این اتفاق باید آب بندی انجام شود.
نقش دیگر Waterstop در سازه های بتنی این است که حرکت هایی مانند حرکت ناشی از انبساط و انقباض حرارتی بتن و یا جابجایی در اثر تنشهای احتمالی مانند زلزله که در آن سازه تحت تاثیر قرار میگیرد باید پیشبینی شود.
این درزها فاصله بین 1 تا 3 سانتیمتر بین دو قطعه ایجاد می کنند که با استفاده از یک ابزار مناسب پر می شود که این ابزار مناسب واتراستاپ می باشد.
در پاراگراف قبل برایتان از نقش واتر استاپ در سازههای بتنی گفتیم، حال می خواهیم به اختصار شما را با مزیت ها و کاربردهای آن نیز آشنا کنیم.
استفاده از واتر استاپ دارای مزیت های بسیاری می باشد که به شرح زیر می باشند.
از واتراستاپ برای تونل های زیر زمینی، سدها، حوضچه های آب و فاضلاب، طبقات منفی ساختمانها و استخرها استفاده می شود.
واتراستاپ دارای انواع مختلف با ویژگی ها و مزیت های خاص و منحصر به فردی می باشد که از هر یک از آن ها با توجه به نوع کاربری، شرایط اجرایی و محدودیت اجرایی که دارند استفاده می شود.
هر یک از آن ها از مواد متفاوتی تشکیل شده اند.
اولین مورد از انواع Waterstop، نوار واتر استاپ پی وی سی می باشد که از آن برای آب بندی درزهای اجرایی و انبساطی در بین دو طرف اتصالات سازه بتنی استفاده می شود.
Waterstop پی وی سی این قابلیت را دارد که یک سد سخت و غیر قابل نفوذ را ایجاد کند.
این نوع واتراستاپ به خاطر خاصیت مواد تشکیل دهنده ای که دارد در هر شرایط آب و هوایی قابل نصب می باشد و از دوام بالایی هم برخوردار می باشد.
در ضمن شکل پذیری بالایی دارد و همین مسئله باعث شده تا در بسیاری از مفاصل متحرک قابل استفاده باشد.
در ادامه شما را با مزیت های این نوع از Waterstop بیشتر آشنا خواهیم کرد.
این نوع از واتراستاپ، نوار آب بند پیشرفته ای است که از جنس پلاستیک می باشد و در آب بند نمودن درزهای گوناگون مورد استفاده می باشد.
Waterstop هیدروفیلی از نوع منبسط شونده می باشد که نام دیگر آن اکريلیکی است.
این واتراستاپ در مقابل تغییرات جوی و آب و هوایی مقاومت بالایی دارد، برای ممانعت از نفوذ آب و سایر مایعات از روزنه ها و درزهای اجرایی، نقاط قطع ملات سیمانی و روزنه های انبساطی مورد استفاده می باشد.
در نهایت
در این مقاله با معرفی انواع واتر استاپ و مزیت های هر یک از آن ها سعی کرده ایم تا اطلاعاتی را درباره نقش واتر استاپ در سازههای بتنی در اختیارتان قرار دهیم.
با توجه به مطالب عنوان شده در این مقاله دریافتیم که از Waterstop برای چه کارهایی و به چه منظور استفاده می شود.
مسئله مهم در مورد استفاده از Waterstop طریقه نصب آن ها بر روی شبکه های میلگردی می باشد. لازم است بدانید که در برخی از موارد به خاطر نصب غلط واتر استاپ عملیات آب بندی به درستی انجام نخواهد گرفت.