گروت بتن از جمله مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز می باشد که از آب، سیمان، ماسه و مواد افزودنی تشکیل شده است. این محصول برای پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ مورد استفاده می باشد. در ادامه مقاله امروز می خواهیم بیشتر درباره نکات مهم در گروت ریزی با شما صحبت کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
لازم است بدانید که این محصول دارای انواع مختلفی با ویژگی ها و مزیت های خاص می باشند. استفاده از هر یک از انواع گروت برای هر موقعیتی بستگی به مطابقت و همزیستی گروت مورد نظر با دیگر مواد موجود دارد.
خود گروت هم دارای مزیت های منحصر به فردی می باشد که مهمترین آن ها این است که در مکانی که گروت ریزی انجام شده است آن مکان کاملا پر می شود زیرا که گروت منبسط شونده خاصیت غیر انقباضی دارد.
نکته بسیار مهم این است که از گروت های آماده برای مصارف مختلفی همچون موارد زیر استفاده می شوند.
در ضمن نیاز است بدانید که گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که قابلیت جذب نیروهای وارد شده و انتقال آن را به بخش های زیر کار نیز دارند.
در پاراگراف ابتدای این مطلب عنوان کردیم که گروت از جمله مصالحی است که برای ساخت و ساز مورد استفاده می باشد و دارای انواع مختلفی با ویژگی های خاص می باشد.
در این بخش می خواهیم شما را با انواع گروت و مزیت ها و خواص های آن ها آشنا کنیم و بعد از آن برایتان از نکات مهم در گروت ریزی بگوییم.
اولین نوع از انواع گروت، گروت ویژه می باشد. این گروت از ساختار فرمولاسیونی ویژه ای برخوردار می باشد که این قابلیت را دارد که مقاومت مکانیکی بالایی تولید کند.
وظیفه گروت ویژه این است که برای پر کردن فضای خالی زير بیس پلیت ها، اجراي فونداسیون هاي ماشین آلات سنگین، زيرسازی هاي فولادی و ثابت سازی ستون های پیش ساخته در صنایع مختلف مورد استفاده می باشد.
ساختار ویژه و دانه بندی اجزای سازنده ای که این بتن دارد باعث شده است تا مقاومت فشاری آن بیشتر از 75 مگاپاسکال باشد.
اما، گروت منبسط شونده که نوعی ملات آماده می باشد که بر پایه سیمان بوده و مقاومت زیادی با انبساط کنترل شونده دارد.
ساختار این ملات ترکیب خوبی برای پر کردن فضاهای خالی زیر بیس پلیت ها، اجرای فونداسیون های ماشین آلات سنگین، زيرسازی های فولادی و ثابت سازی ستون های پیش ساخته است.
یکی دیگر از انواع گروت بتن که می خواهیم در این بخش از مطلب مربوط به نکات مهم در گروت ریزی به شما معرفی کنیم، گروت سیمانی می باشد که بر پایه سیمان آماده می باشد و از آن برای مواردی همچون: پر کردن فضای خالی زير بیس پلیت ها، اجراي فونداسیون های ماشین آلات سنگین، زيرسازی های فولادی و ثابت سازی ستون های پیش ساخته تا ضخامت 50 میلیمتر استفاده می شود.
این گروت هم مانند گروت های قبلی داری خواص و مزیت های خاص خود می باشد که به شرح زیر می باشند.
درباره این نوع گروت باید بگوییم که، نوع مواد به کاررفته در ترکیب گروت اپوکسی شامل رزين خاص، هاردنر و دیگر ترکیبات سازنده می باشد که باعث شده این گروت بسیار چریان پذیرساخته و مقاومت فشاری آن در برابر بارهای مکانیک افزایش داشته باشد.
این گروت گزینه مناسبی برای عملیات نصب و ثابت سازی ماشین آلات دینامیک می باشد.
تا به اینجای کار متوجه شدید که گروت بتن چیست؟ مهمترین مزیت آن چه می باشد، دارای چه نمونه هایی است و هر یک از انواع گروت چه خواص و مزیت هایی دارند. حال نوبت آن است که بدانید نکات مهم در گروت ریزی چه می باشد و برای انجام این کار باید به چه موارد مهمی توجه داشته باشید.
آنچه که در گروت ریزی دارای اهمیت می باشد این است، مکانی که قرار است عملیات گروت ریزی در آنجا صورت گیرد باید از آلودگی هایی همچون: گرد و غبار و آلودگی روغنی تمیز باشد که برای این کار می توانید از پمپ باد استفاده کنید.
نکته بسیار مهم بعدی مدت زمان این کار می باشد. ابتدای گروت ریزی باید 15 دقیقه زمان ببرید و پایان آن 2 ساعت. دقت داشته باشید که مقدار انبساط گروت بعد از عملیات گروت ریزی حدود ۲ درصد میباشد.
این مهم را به خاطر داشته باشید که گروت ریزی حتما در شرایط دوام بالا مورد استفاده قرار گیرد و نقاطی که دارای ضخامت 10 تا 100 میلی متر می باشند مناسبت ترین گزینه برای عملیات گروت ریزی می باشند.
در نهایت
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با انواع گروت بتن، خاصیت ها و مزیت های آن ها و نکات مهم در گروت ریزی آشنا کنیم.
شما دوستان می توانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما از طریق وب سایت clinicbetonaria.com در میان بگذارید.