گروت ریزی

گروت ریزی

در مقالات پیشین به طور کامل در مورد انواع گروت، خواص و کاربرد های آن اطلاعات مورد نیاز ارائه شده است. در این مقاله به طور اختصاصی به بررسی روش های مختلف گروت ریزی و شرح کامل مراحل آن می پردازیم. گروت انواع مختلفی دارد و هر یک از انواع آن در بازه ی قیمتی و کیفیتی گسترده ای در بازار موجود می باشد. با توجه به حجم پروژه و اهمیت بخش های گروت ریزی شده، می توانیم از این گروت ها استفاده کنیم.

گروت چیست؟

گروت، پودری آماده است از ترکیب سیمان، ماسه و مواد شیمیایی افزودنی که پس از ترکیب شدن با آب به شکل ملاتی سیال در می آید. از این ملات برای پر کردن فضای بین ترک های عمیق و بخش هایی که نیاز به ثابت سازی با مقاومت بالا دارد استفاده می شود. برای مثال در فضای زیر صفحه ستون و بیس پلیت ها یا برای ثابت سازی ماشین آلات صنعتی و سنگین. خاصیت منحصر به فرد این مصالح  ساختمانی، منبسط شدن آن پس از خشک شدن است. در نتیجه مطمئن می شویم که کوچک ترین فضای خالی در محل گروت ریزی شده باقی نمی ماند. گروت خاصیت های دیگری از جمله دوام و استحکام و مقاومت در برابر خورد شدگی و پوسته شدن نیز دارد.

روش های گروت ریزی

دو روش اصلی برای گروت ریزی وجود دارد:

  • گروت ریزی با ملات خشک: برای جایگذاری این ملات از نیروی تراکمی استفاده می شود. در ساختمان سازی استفاده از این نوع ملات بسیار مناسب و اثر بخش است. اما در عمل، تمایل بیشتری برای استفاده از این ملات به صورت سیال وجود دارد.
  • گروت ریزی با ملات سیال: این نوع ملات به دلیل سیالی و روان بودن به صورت خود به خودی جایگذاری می شود. از این گروت برای پر کردن حفره ها و ترک های عمیق به داخل آن ها دسترسی ندارند استفاده می کنند.
انواع روش های گروت ریزی
بهترین روش جایگذاری گروت

مراحل گروت ریزی

گروت ریزی استاندارد اصول و قواعدی دارد که مقاومت نهایی سازه را تضمین می کنند. از این رو توجه به این اصول کاملا ضروری است. در صورتی که تجربه و دانش کامل در این باره ندارید، حتما از کارشناسان مجرب در زمان گروت ریزی پروژه های خود بخواهید تا نظارت کاملی بر انجام این فرایند داشته باشند. همچنین شما می توانید با کارشناسان حرفه ای کلینیک بتن آریا نیز تماس بگیرید و نظارت بر گروت ریزی یا بتن ریزی پروژه های خود را به آن ها بسپارید.

در ادامه به شرح مرحله به مرحله این فرایند ( گروت ریزی ) می پردازیم.

آماده سازی سطح گروت ریزی:

سطحی که قصد دارید بر آن گروت ریزی انجام دهید باید کاملا تمیز باشد و هیچ آلودگی، زنگ زدگی، گریس، فلزات و مواد سیمانی بر آن وجود نداشته باشد. 24 ساعت قبل از اجرای گروت باید سطح مورد نظر را با آب اشباع کنید اما در زمان جایگذاری گروت نباید هیچ رطوبتی در سطح مذکور باشد. در صورت بالا بودن رطوبت می توانید از پمپ هوا نیز استفاده کنید. همچنین داشتن برنامه زمان بندی مشخص، نقشه اجرا و آماده سازی قالب ها پیش از شروع جایگذاری ملات اهمیت بالایی در روند کار دارد.

قالب بندی برای جایگذاری گروت

در این مرحله باید قالب ها را با دقت و با استفاده از بتونه عایق کنیم تا فشار و تراکم لازم جهت گروت ریزی فراهم شود. برای شدن راحت تر قالب ها نیز می توانید از روغن های مخصوص قابل بندی در دیواره های قالب استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که این روغن به هیچ عنوان به سطح آماده شده برای گروت ریزی نچسبد. قالب بندی صحیح و اصولی نیازمند محاسبات دقیقی است که کارشناسان و مهندسان مجرب قادر به انجام آن می باشند.

مراحل گروت ریزی
مراحل گروت ریزی

اختلاط گروت

در این مرحله با مطالعه اطلاعات فنی گروتی که خریداری کردید، از حداکثر میزان آب برای اختلاط ملات اطلاع می یابید. اگر میزان آب از مقدار گفته شده بیشتر شود، ملات دچار آب انداختگی می شود که در نهایت موجب مقاومت کم، جدا شدگی و ضعف گروت می شود. برای مخلوط کردن آب با پودر اماده گروت متناسب با میزان ملات مورد نیاز از میکسر های دستی یا تراک میکسر ها برای مقادیر بالاتر استفاده می کنند.

روش اختلاط نیز به این صورت می باشد که ابتدا آب به میزان مشخص را داخل میکسر بریزیم و سپس پودر گروت را به آرامی در حین هم زدن به آن اضافه کنیم و نهایتا برای 3 دقیقه ملات نهایی را هم بزنیم. و فورا به محل اجرا منتقل کنیم. از افزودن هر گونه مواد اضافی به پودر خودداری کنید. زیرا موجب از بین رفتن خاصیت گروت می شود. فراموش نکنید که این ملات را در بازه دمایی 10 تا 27 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. اندازه گیری میزان روانی ملات و کنترل آب انداختگی نیز بر عهده کارشناسان مربوطه می باشد.

جایگذاری گروت

گروت ریزی باید به صورت یکنواخت و در یک جهت انجام شود. برای جایگذاری بهتر آن نیز باید از ویبراتور یا در صورت عدم وجود آن از یک میله استفاده کنید.

عمل آوری گروت

پس از از بین رفتن و برق و درخشندگی آب، متوجه شروع فرایند خشک شدن در گروت می شویم. در این زمان باید از مواد عمل آوری مناسب استفاده کنیم. در صورت موجود نبودن این مواد از گونی یا نایلون نیز می توان استفاده کرد. بدین صورت که با استفاده از گونی خیس، مانع از خشک شدن یکباره گروت می شویم. در غیر این صورت ترک های سطحی به وجود می آیند که مقاومت گروت را کاهش می دهند. این کار را تا مدت 72 ساعت ادامه دهید. همچنین برای باز کردن قالب ها ابتدا مطمئن شوید که گروت به حدی سفت شده است که بتواند وزن خود را تحمل کند.

ترمیم ترک های انقباضی گروت

این نوع ترک ها در سطح هستند و تاثیری بر مقاومت نهایی گروت ندارند. اما برای ترمیم آن ها می توانید به انتخاب خودتان به یکی از دو روش زیر اقدام کنید:

  1. از اپوکسی با ویسکوزیته پایین استفاده کنید.
  2. ترک ها را باز کنید و آن ها را با استفاده از گروت مناسب پر کنید.
خرید بتن در کرمان
نکات مهم در زمان جایگذاری گروت
در نهایت

از آن جایی که فرایند گروت ریزی بسیار حساس و تاثیر گذار است و مقاومت آن اهمیت بسیار بالایی دارد، بهتر است در زمان جایگذاری گروت از کارشناسان با تجربه ای درخواست نظارت کنید. کلینیک بتن آریا با در اختیار داشتن کارشناسان مجرب می تواند شما را در انجام پروژه هایتان در کرمان و مناطق اطراف همراهی کند. همچنین برای تهیه بتن و افزودنی های بتن در کرمان می توانید با ما در کلینیک بتن آریا تماس بگیرید.

سوالات متداول

  1. گروت چیست؟
    ملاتی است که از ترکیب آب، سیمان، ماسه و افزودنی های شیمیایی دیگر حاصل می شود. این ملات مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد و به دلیل خاصیت انبساطی پس از خشک شدن، تمام فضا های خالی و ترک ها را می پوشاند. از آن برای ثابت سازی ماشین آلات صنعتی با اندازه های بزرگ و همچنین در زیر بیس پلیت ها و اسکلت بندی ساختمان ها استفاده می کند.
  2. گروت چه کاربردی دارد؟
    از آن برای ثابت سازی ماشین آلات صنعتی با اندازه های بزرگ و همچنین در زیر بیس پلیت ها و اسکلت بندی ساختمان ها استفاده می کند. به علاوه برای پر کردن حفره ها و ترک های سطحی یا عمیق که امکان دسترسی به آن ها وجود ندارد نیز از گروت استفاده می شود.
  3. مراحل گروت ریزی به ترتیب کدامند؟
    این مراحل با آماده سازی سطح مورد نظر و قالب بندی ها آغاز می شود. پس از اختلاط صحیح گروت، جایگذاری آن آغاز می شود که باید اصولی انجام گیرد. بعد از فرایند عمل آوری، باید ترک های سطحی آن را بپوشانید. که در بالا تمام مراحل را به صورت کامل شرح دادیم.
به این صفحه امتیاز دهید
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تخصص کلینیک بتن آریا


  • روان کننده های بتن
  • فوق روان کننده بتن
  • ابر روان کننده بتن
  • نوار واتر استاپ
  • نوار واتراستاپ
  • هیدروفیلی
  • نوار واتراستاپ پی وی سی
  • گروت منبسط شونده
  • گروتg2
  • روان کننده های بتن در کرمان

پروژه ها


ترمیم بتن دیوار برشی
کاشت میلگرد شیب کف استخر کرمان
کاشت بولت در بتن کرمان
ترمیم و آب بندی مخزن کرمان
اجرای استخر ورزشی در کرمان
کاشت میلگرد ستون کرمان

اطلاعات ما


با ما تماس بگیرید