برای اینکه از بهترین نوع بتن استفاده کنید و در پروژه های خود به کار گیرید باید درباره انواع آن شناخت بیشتر و بهتری پیدا نمایید. در این مقاله درباره یکی از انواع بتن می خوانیم. می خواهیم بدانیم که، بتن آماده چیست و چه کاربردهایی دارد؟ بتن از مصالح بسیار کاربردی است که در پروژه های مختلف ساختمانی استفاده می شود.
اینکه چه نوع بتن برای چه پروژه و چه نوع از ساخت و ساز مناسب است، در پیشبرد پروژه در بهترین حالت، کمک بسیار بزرگی است. اگر علاقه مند به بیشتر دانستن درباره بتن آماده و کاربردهایش هستید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی نمایید.
همچنین شما می توانید برای تهیه بتن آماده، گروت منبسط شونده و دیگر محصولات ساختمانی، از محصولات کلینیک بتن دیدن نمایید.
به جرات می توان گفت که مهم ترین و کاربردی ترین و ارزشمندترین ماده ساختمانی، بتن آماده است. این بتن با فن آوری پیشرفته و جدید در کارخانه سیمان تولید می شود. شن و ماسه و سنگ شکسته از متریال مورد استفاده در ساخت بتن آماده است که با نسبت های مشخص و استاندارد با هم ترکیب شده که به ایت مقدار معین شده، طرح اختلاط هم می گویند.
تولید بتن آماده با دستگاه های پیشرفته ای انجام می شود. نام این دستگاه ها بچینگ است. بتن اماده و تولید شده در کارخانه با کامیون های میکسر به محل پروژه انتقال داده می شود. معمولا بتن های اماده به صورت سفارشی ساخته می شوند و متر مکعبی محاسبه می شوند.
در جاهای بسیاری از بتن اماده استفاده می شود و کاربرد بسیاری دارد. از کاربردهای بتن اماده می توان به موارد زیر اشاره داشت:
ممکن است در کارهای ساختمانی، نام سیمان و بتن با هم و به جای هم اورده شود. باید گفت که این دو ماده با هم متفاوت هستند و در اصل، سیمان از اجزای تشکیل دهنده و اصلی در تولید بتن است. سیمان ماده ای است که در تولید بتن، به عنوان چسینده عمل کرده و جایگاه ویژه ای در تولید بتن دارد. بهترین نوع سیمان که در ساخت و تولید بتن آماده استفاده می شود، سیمان پرتلند است.
اجزای تشکیل دهنده بتن آماده برای کاربرد بتن آماده در ساختمان سازی و صنعت ساختمان، ماسه، سیمان، آب و سنگدانه است. این مواد باید با نسبت های مشخص با هم ترکیب شود و استحکام و کیفیت بتن به همین نسبت و درجه اختلاط بستگی دارد. پس بابد در خرید بتن آماده دقت داشته باشید که از کارخانه های معتبر و شناخته شده که محصول یاکیفیت تولید می کنند، اقدام نمایید.
ساخت بتن آماده شامل فرایند و مراحلی مشخص است که باید به ترتیب انجام گیرد. در ادامه درباره این مراحل و به شرحی مختصر درباره ان ها می پردازیم.
با توجه به اینکه مواد تشکیل دهنده بتن، شن و ماسه و سیمان هستند، ابتدا باید ایت مواد را تهیه نمود. هر چه از مواد باکیفیت و متریال مرغوب استفاده شود، قطعا بتن باکیفت تر و بهتری هم تولید خواهد شد. بهار است از سیمان پرتلند که بهترین نوع سیمان است برای تولید بتن اماده استفاده شود. چسبندگی و مقاومت بهتری را ایجاد می کند.
در مرحله دوم از تولید سیمان، باید شن و ماسه با هم ترکیب شوند. ماسه و سنگ و سیمان به وسیله نوار نقاله، به داخل مخزنی هدایت می شوند. در داخل این مخزن، میکسر وجود دارد. میکسر وسیله ای است که این مواد را با هم ترکیب کرده تا به صورت همگن و یکنواخت دراید. زمان اختلاط مواد به اندازه و سایز سنگ و سیمان و سفارش مشتری بستگی دارد. این بررسی و تعیین زمان و میزان اختلاط با تایید کارشناس و مسئول فنی صورت می گیرد. این مرحله از مهم ترین مراحل در تولید بتن باکیفیت است.
هر چه قدر که حجم مخزن بیشتر باشد، بتن بیشتر و با حجم بیشتری هم تولید خواهد شد.
از دیگر مراحلی که در تولید بتن بسیار اهمیت دارد، انتقال ترکیب مواد مخلوط شده به مخزن اصلی است که با حرکتی چرخشی صورت می گیرد. برای کاربردهای بتن آماده، کیفیت بتن باید در درجه بالایی باشد و با ریختن مواد کم تر در مخزن، حفظ کیفیت بهتری خواهیم داشت. در ادامه اب و مواد افزودنی دیگر اضافه می شود. اختلاط همه مواد با نظارت و بررسی مسئول فنی صورت می گیرد.
در مرحله اختلاط بتن، در واقع فرایند تولید بتن تمام شده است و در مخزن همه مواد و مصالح با آب ترکیب می شوند. مخزن بزرگتر برای تولید بتن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. پس در این مرحله تولید بتن و مراحل ان تمام شده است و نوبت به، انتقال بتن به محل پروژه است. با توجه به حجم و مقدار بتن، تانکر مناسبی برای انتقال ان انتخاب می شود.
“دقت داشته باشید که هر چه از تولید بتن زمان بیشتری بگذرد، کیفیت بتن هم تغییر می کند و افت پیدا می کند و برای همین، باید در زمان های مشخص، کیفیت بررسی شود.”
در این مطلب به اینکه بتن آماده چیست و چه کاربردهایی دارد؟ پرداختیم و از مراحل تولید ان گفته شد. نکته مهم اینکه خرید بتن اماده را از مراکز معتبر داشته باشید تا از کیفیت ان مطمئن بوده و در نتیجه روند پروژه بهتر خواهد بود.