این روزها استفاده از بتن پیش ساخته در ساخت و ساز بسیار زیاد می باشد و کاربرد آن برای عام و خاص شناخته شده است.
بتن، در حقیقت جزء مصالح ساختمانی می باشد که امروزه بیشتر از سایر مصالح برای انواع بناهای ساختمانی، پل ها، سدها و… مورد استفاده می باشد.
از آنجایی که هر روزه شاهد پیشرفت تکنولوژی های مختلف می باشیم آشنایی داشتن درباره انواع بتن، خواص، مزیت ها و حتی کاربردهای آن ها نیز دارای اهمیت زیادی می باشد.
اولین بار در سال 1886 میلادی مفهوم بتن پیش ساخته مورد توجه قرار گرفت. در ساخت این بتن از فولاد با مقاومت بالایی استفاده می شود.
استفاده از بتن های پیش ساخته در صنعت های مختلف که در پاراگراف قبل هم به آن ها اشاره کرده ایم باعث شد تا بتن افت تنشی حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع که در اثر انقباض بتن حاصل میشود را تحمل کند.
اما، اولین تجربه ایرانی ها از Precast concrete چیزی نزدیک به 50 سال پیش می باشد. محصولی برای ساختمان ها که توسط ریخته گری های بتن در یک قالب و یا فرم دادن قالب مورد استفاده مجدد قرار می گرفت و سپس در یک محیط کنترل شده، به محل ساختمان حمل شده و در محل قرار گذاشته می شود.
لازم است این را هم بدانید که سنگ های پیش ساخته به خاطر استفاده از سنگ دانه های ریز در مخلوط با بتن پیش ساخته متفاوت می باشند.
به همین خاطر است که محصول نهایی از لجاظ ظاهری به سنگ ها و صخره های طبیعی بسیار نزدیک می باشد.
برای تولید و ساخت بتن و قطعات پیش ساخته باید مراحلی را که به شرح زیر می باشند طی کنید.
در رابطه با ساخت Precast concrete باید بدانید که عملیات پیش تنیدگی لازم و ضروری می باشد. انجام این عملیات باعث کاهش پیدا کردن ارتفاع تیرها می شود.
اما، انجام این کار خالی از لطف هم نیست، از نقاط مثبت انجام این کار این است که امکان کنترل کیفی بهتر برای مراحل مختلف را قبل از اجرای بتن ریزی دارید.
روش های مختلفی برای تولید بتن وجود دارند که عبارتند از:
قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که هر یک از مصالح ساختمانی در جایگاه خود دارای خواص و مزیت های منحصر به فردی می باشند.
این مسئله درباره Precast concrete هم کاملا صدق می کند. از مهم ترین مزیت هایی که این بتن دارا می باشد مزایای زیر می باشند.
اولین مورد از مزایای بتن پیش ساخته مزیت در زمان می باشد. عوامل اقتصادی در مورد زمان پروژه به گونه ای طراحی و تعریف شده اند که نمی توان سال ها مانع رفت و آمد شد و باید مدت زمان محدودی برای اجرای پروژه زمان گذاشت.
به همین خاطر استفاده از Precast concrete یک راه مناسب و مقرون به صرفه می باشد.
مزیت بعدی، عدم امکان اجرا در محل می باشد. شما دوستانی که دستی بر ساختمان سازی دارید حتما برایتان پیش آمده است که در پروژه هایی همچون پل سازی نتوانید قطعات Precast concrete را در محل نهایی اجرا کنید.
از این روز استفاده از خود بتن پیش ساخته این امکان را برای شما فراهم می آورد تا در محل خط تولید Precast concrete، آن را ساخته و به محل نهایی انتقال دهیم.
در مواردی که به حضور نیروی متخصص در محل نیازی نمی باشد اغلب ترجیح بر اجرای قطعات Precast concrete در کارخانه می باشد.
اما، آخرین مزیت از مزایای بتن از نوع پیش ساخته، عدم وجود محدودیت فصلی می باشد. در روزهای سرد زمستان یا حتی روزهای گرم تابستان که امکان بتن ریزی وجود ندارد یا اینکه مشکلاتی بر سر راه کار شما قرار دارد استفاده از Precast concrete این امکان را فراهم می کند تا در کارگاه آن را بسازید.
بتن ریزی پیش ساخته از روش های نوین در ساختمان سازی می باشد که با توجه به ترویج استفاده از قطعات پیش ساخته در سازه های بتنی مورد استفاده می باشد.
در نهایت
در صنعت ساختمان سازی از مصالح ساختمانی زیادی استفاده می شود که یکی از آن ها بتن پیش ساخته می باشد.
این بتن دارای مزیت های خاص خود می باشد و از قطعات مختلفی هم تشکیل شده است.
ما سعی کرده ایم تا در این مقاله شما را ببیشتر با Precast concrete، انواع آن و حتی نحوه ساخت و تولید آن آشنا کنیم.