برای کارهای ساختمانی و پروژه های راهسازی باید از بتن که از مهم ترین مصالح در این صنعت است، استفاده شود. نوع بتن در کیفیت پروژه تاثیر می گذارد. اما کدام بتن برای برای انجام پروژههای مختلف مناسب است و تفاوت بتن آماده و دستی چیست؟ در این مطلب تفاوت این دو بتن را از جهت های مختلفی بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.
بتن اماده و بتن دستی یا همان خلاطه ای از متریال های مهم در پروژه های ساختمانی و راهسازی هستند اما در هر پروژه باید بهترین انتخاب را از نوع بتن داشت.
همچنین شما می توانید برای مشاهده، خرید و یا اطلاع از قیمت های روان کننده های بتن در کرمان، از سایت کلینیک بتن آریا دیدن نمایید.
بتن آماده در کارخانه تحت نظارت و بررسی با طرح تختلاط مشخص و تعیین شده ای، تواید می گردد. باید کارفرما سفارش خود را با ویژگی های مد نظر ارائه کرده و درخواست بتن را ثبت نماید. در ادامه بتن اماده شده در کارخانه با میکسر به محل پروژه ارسال می گردد.
بتن اماده یا RMC در کارخانه سیمان و یا در فضای بچینگ یا کارخانه ای مخصوص تولید می شود. بتن اماده بابد در برابر باران و اتش و باد و تگرگ مقاومت بالایی داشته باشد. مقدار مقاومت در بتن به بزرگی ذرات شن و ماسه ارتباط دارد و مقدار اب و سیمان مورد استفاده در بتن است که در میزان سختی موثر است. البته مقدار و میزان مقاومت و سختی بتن به کاربرد ان در هر پروژه بستگی دارد. از این بتن در پی ساختمان ها و ساخت بتن مسلح و در ساختمان هایی که دارای اسکلت بتنی است، ساخته می شود.
از مهم ارین کاربردهای بتن اماده استفاد در راهسازی با روسازی بتن است. در فضاهای باز و پرترافیک هم از بتن آماده استفاده می شود زیرا مقاومت خوبی دارد.
اگر می خواهید درباره اینکه، تفاوت بتن آماده و دستی چیست؟ بدانید باید درباره ویژگی ها و کاربرد بتن دستی هم دانست. پس در ادامه به ویژگی های این نوع بتن کاربردی در پروژه های ساختمانی اشاره می شود.
بتن دستی یا SMC در محل پروژه تولید می شود. باید برای انجام عملیات تولید، هم متخصصن و هم کارشناسان حضور داشته باشند تا با نظارت تولید ان انجام گردد. باید خمیر بر اساس نقشه اجرایی تولید گردد. برای عملکرد بهتر بتن دستی می توان از افزودنی ها ه استفاده کرد. نسبت اب و سیمان هم با توجه به رطوبت مصالح می تواند تغییر کند و اندازه ثابتی ندارد.
بتن اماده در زمان بسیار کوتاهی اماده شده و خیلی سریع به مشتری تحویل داده می شود. در محیط کارخانه و تحت نظارت و کنترل دقیق، تولید شده و از نظر کیفیت تضمین شده است.
بتن های دستی یا کارگاهی روند کمدتری در تولید و اماده شدن دارد و در وقت همی توان صرفه جویی زیادی داشت. اجرای فرمول و ترکیب همه در محل پروژه و سایت انجام می شود.
در جواب به پاسخ تفاوت بتن آماده و دستی چیست باید از نظر تجهیزات و نیروی تولید ان ها را بررسی کرد.
برای بتن اماده از کامیون های حمل بتن مانند میکسر استفاده می شود. تجهیزات و نیروی انسانی همه در کارخانه قرار دارند و نیازی به حضور ان ها در سایت نمی باشد اما، در تولید بتن دستی، باید میکسر دستی در محل انجام پروژه وجود داشته باشد. نیروی انسانی هم برای مراحل توید در سایت حضور دارند و متخصصین و کارشناسان هم باید در محل حضور داشته باشند تا بررسی ها و نظارت وجود داشته باشد.
پس با توجه به این مورد از تفاوت بتن آماده و دستی، می توان راحت تر بودن بتن اماده را احساس کرد.
با توجه به شناختی که ار مطالب ارائه شده تا اینجا داشته ایم، می توان متوجه شد که بتن دستی برای پروژه های کوچک استفاده می شود و بتن آماده برای پروژه هایی در مقیاس های بزرگ و همه سازه های شهری عظیم کاربرد دارند. انتخاب بتن اماده و بتن دستی بر اساس بزرگی و کوچکی پروژه می باشد.
سفارش هایی که برای بتن آماده وجود دارد در هر اندازه و حجم و در هر شبانه روز می توان انجام داد و تحویل داد. حتی می توان به چند سایت در یک پروژه، بتن اماده را درست کرد و تحویل داد. این نکته را مد نظر باید داشت که اگر کارخانه بتن از محل انجام پروژه دور است، باید افزدونی بتن را استفاده نمود.
بتن دستی مانند بتن اماده در حجم و اندازه زیاد قابل توزیع و تولید نیست و باید پ از آماده شده خیلی سریع مورد استفاده قرار گیرد.
در انتخاب نوع بتن برای پروژه های ساختمانی باید این مورد از تفاوت بتن آماده و دستی را در نظر داشت.
فقط با بررسی نهایی می توان قیمت بتن را چه آماده و چه دستی، بیان کرد. در تعیین قیمت بتن مواردی چون نیروی انسانی، شرایط اقلیمی و آب و هوایی و مقیاس پروژه تاثیر گذار هستند. اما در حالت کلی می توان قیمت بتن اماده را پایین تر از قیمت بتن دستی دانست.
همان طور که، در این مقاله، اشاره شد، انتخاب بتن بستگی به شرایط پروژه شما دارد. برای پروژه های بزرگ با متراژ های بالا بهتر است از بتن آماده استفاده شود. دیگر اینکه، کیفیت بتن اماده خیلی بهتر از بتن دستی است و مقاومن بیشتری هم دارد.
در این مقاله درباره تفاوت بتن آماده و دستی چیست؟ به ویژگی های بتن آماده و بتن دستی پرداختیم و کاربرد هر کدام را شناختیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و به انتخاب شما از نوع بتن کمکی شده باشد.