منظور از ژل میکروسیلیس همان مکمل بتن می باشد که از مهمترین افزودنی های صنعت بتن سازی است.
در حقیقت این ماده به صورت ذرات ریز با قطر 0.1 میکرونی می باشد که از آن به عنوان ماده سیمانی در بتن ها استفاده می شود و باعث کاهش دادن نفوذپذیری بتن می شود.
موارد مورد نیاز برای تشکیل این ژل عبارتند از:
مکمل بتن یا همان ژل میکروسلیس با توجه به میزان و نوع روان کننده ها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی و با توجه به حداقل میزان توصیه شده از این ژل در بتن بهترین حالت استفاده 9 تا 10 درصد می باشد که استفاده 5 درصدی میکروسیلیس در بتن تامین میگردد.
ژل میکروسلیس هم همچون سایر محصولات و موادی که برای ساخت و ساز در ترکیبات بتن استفاده می شوند دارای انواع مختلفی می باشند که به شرح زیر می باشد.
پایه تشکیل دهنده این مواد براساس الیاف پلی پروپیلن و سیلیس می باشد که از این متریال باید با توجه به میزان و نوع روان کننده ها و یا فوق روان کننده های بتن در دوزهای مختلف استفاده کرد.
به طور کلی باید بدانید که، اساس عملکرد روان کننده ها به این صورت است که باعث جایگیری بهتر ذرات ریز بتن در بین فضاهای خالی موجود در سنگدانه های درشت تر می شود و بدین صورت از نفوذ مخرب و عوامل خوردگی جلوگیری می کند و باعث افزایش پیدا کردن و مقاومت بیشتر بتن می شود.
از مهمترین خواص و ویژگی های مکمل بتن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
تا به اینجای کار متوجه شدید که ژل میکروسیلیس چیست؟ انواع آن کدامند؟ چه ویژگی ها و خواصی دارد و از چه موادی ترکیب شده است.
حال در ادامه می خواهیم بیشتر شما را با کاربرد این مکمل بتن آشنا کنیم.
خواصی که این ماده افزودنی به بتن اضافه می کند باعث می شود تا استفاده از آن در گستره وسیعی از انواع سازه ها انجام شود.
ژل میکروسلیس همچنین باعث افزایش پیدا کردن خواص الاستیسیته و مقاومت خوردگی، کششی، فشاری، خشمی، سایشی و ضربه ای می شود.
موارد عنوان شده به افزایش کارایی بتن کمک می کنند و استفاده از سازه های بتنی را برای موارد مختلف امکانپذیر می سازند.
از دیگر کاربردهای MICROSILICA از نوع الیاف دار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برای استفاده از مکمل بتن باید بدانید که چه میزان از این ژل باید استفاده کنید تا برای سازه های شما مشکلی به وجود نیاید.
برای استفاده از این ژل باید آگاهی داشته باشید که چه مقدار ژل باید ابتدای کار اضافه کنید. کاری که باید انجام دهید این است که باید ابتدا ژل را اضافه کرده و 5 دقیقه با دور تند، بتن و ژل میکروسیلیس را مخلوط کنید، سپس بتن ریزی را شروع کنید تا خمیری روان و یکدست داشته باشید.
این مهم را به خاطر داشته باشید که این ژل همچون سیمان هنگام ساخت بتن باید به آن اضافه شود و دقت داشته باشید که هنگام کار با آن بتن نباید دچار آلودگی شود.
ژل میكروسیلیس یا همان مکمل بتن هم همچون سایر مصالحی که در صنعت ساخت و ساز از آن ها استفاده می شود دارای مزیت ها و معایب خاص خود می باشد.
لازم به ذکر است که این مزیت ها و معایب مشروط بر آن است که بتوانید آن را به خوبی با بتن مخلوط و از فوق روان کننده نیز بهره بگیرید.
در غیر اینصورت هیچ مزیتی ندارد و باعث می شود نسبت آب به سیمان به شدت بالا رفته و مقاومت و دوام را كم می كند.
از جمله مزایای ژل میکروسیلیس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
در نهایت
به عنوان حُسن ختام یادآوری می کنیم که، یکی از پر مصرف ترین افزودنی های بتن، افزودنی معدنی ژل میکروسیلیس می باشد. که به علت مشخصات خاص خود از منظر فیزیکی، شیمیایی، اقتصادی و زیست محیطی تاثیر مثبت و محافظتی بر روی بتن دارد.
دوز مصرف توصیه شده و بهینه این محصول بین 5 تا 10 درصد وزن سیمان مصرفی می باشد.