امروز و در این مقاله از سری مقالات کلینیک بتن آریا قصد داریم تا با شما دوستان عزیز درباره اینکه گروت چیست؟ و اینکه کاربرد و خاصیت گروت چه می باشد صحبت کنیم و اطلاعاتی را درباره گروت منبسط شونده اختیارتان قرار دهیم.
پیشنهاد می کنیم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
در یک تعریف ساده و کلی می توان گروت را اینگونه تعریف کرد که، موادی است که با هدف پر کردن ترک های بزرگ در فضاهای خالی مورد استفاده می باشد.
به عبارت دیگر گروت همان دوغاب می باشد.
موادی که تشکیل دهنده گروت می باشند عبارتند از:
در واقع گروت کاربردی مانند ملات دارد که برای نصب ریل ماشین آلات، صفحه ستون ها، آنکربلت، برینگ پل، بلت و ریل مورد استفاده می باشد.
همانطور که در پاراگراف های قبلی هم اشاره کردیم از دوغ آب می توانیم برای نقاط و حفره های خالی استفاده کرده و آن ها را به طور کامل پر کنیم.
این ملات با دارا بودن خاصیت غیر انقباضی که دارد به راحتی منبسط می شود و طراحی آن به گونه ای قابل انجام است که می تواند نیروهای وارده را به وسیله گروت به فونداسیون بتنی انتقال داد.
همچنین گروت باعث مقاومت سازه به صورت مطلوب و مطمئن می شود.
در این بخش از مقاله مربوط به کاربرد و خاصیت گروت می خواهیم برایتان بگوییم که به طور کلی گروت ریزی داخل حفره ها به چه صورت انجام می شود.
اولین مدل از راه های اجرای گروت ریزی، استفاده از دوغ آب یا ملات خشک می باشد که در این روش از گروت به عنوان یک وسیله نیروی تراکمی در محل مورد نظر استفاده می شود.
اما، درباره کروت یا ملات سیال باید بگوییم که به صورت روان انجام می شود و به همین خاطر است که هنگام ریختن داخل حفره ها خود به خود جایگزین میشود.
دقت داشته باشید که استفاده از گروت خشک در کارهای ساختمانی بسیار مورد استفاده می باشد.
گروت سیال در شرایطی که حفره مورد نظر به طور کامل بسته یا مسدود شده یا دسترسی به آن غیر ممکن باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
آنچه که درباره کاربرد و خاصیت دوغ آب دارای اهمیت می باشد انتخاب از گروت مناسب است که باید دارای ویژگی های زیر باشد.
تا به اینجای کار متوجه شدیم که گروت چیست؟ از چه موادی تشکیل شده است، کاربرد و خاصیت گروت را شناختید و متوجه شدید که یک گروت مناسب باید دارای چه ویژگی هایی باشد.
حال آنچه که در این بخش می خواهیم به آن اشاره داشته باشیم مزایای گروت است که نباید نسبت به آن ها کم توجه باشید.
از مهمترین مزیت های مربوط به دوغ آب آن است که اگر در مکانی از این ملات ریخته شود خیلی راحت می توان آن فضا را پر کند.
قبل تر هم اشاره کردیم که علت استفاده از این ملات برای پر کردن فضاهای خالی این است که گروت منبسط شده خاصیت غیر انقباضی دارد.
آنچه که نیاز است درباره گروت بدانید این است که استفاده از آن ها باعث مقاومت مطلوب و اتصال پایدار بین سازه ها می شود.
در ضمن شما می توانید به راحتی بتن هایی که بر اثر آسیب دیدگی و ترک خوردگی در آن ها فضاهای خالی به وجود آمده است را با استفاده از گروت سیمانی ترمیم کنید.
در پاراگراف های قبلی اشاره کردیم که برای دوغ آب ریزی دو مرحله وجود دارد که درباره هر یک از این دو مرحله هم به اختصار اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم.
اگر به دنبال افزایش راندمان کاری و بهبود نتیجه کار می باشید باید در انجام مراحل گروت ریزی به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید.
نکات مهمی که در عملیات گروت ریزی باید مد نظر داشته باشید به شرح زیر می باشند.
در نهایت
امیدواریم که با مطالب عنوان شده توانسته باشیم به شما کمک کنیم تا متوجه شوید گروت چیست؟ کاربرد و خاصیت گروت چه می باشد؟ چه مزیت هایی هایی دارد، ویژگی های آن چیست؟ مراحل گروت ریزی به چه شکل می باشد و در این عملیات باید به چه نکات مهمی توجه داشته باشید.
فقط یک نکته مهم را نیاز دانسته ایم که بار دیگر یادآوری کنیم و آن هم این است که از گروت برای مکان هایی بیشتر استفاده می شود که نیاز به مقاومت زیاد، ترمیم ترک های عمیق و زیر سازی تجهیزات سنگین دارند.